Nazomer Trends 2023: Een Gedurfde Mix van Punk, Zonnige Kleuren en Retro Vibes

Met deze mooi nazomer kunnen we extra lang genieten van alle zomer trends.
Laten we deze ‘summer 2023’ trends nog een keer nader bekijken!


1. Punk Vibes

Punk is terug en sterker dan ooit tevoren. De lente en zomer van 2023 worden gekenmerkt door edgy en gedurfde looks. Denk aan hoge platform heels, spikes en opvallende eye catchers als het gaat om je sieraden. Combineer grafische tops met leren accenten en creëer een onverschrokken look die indruk maakt. Bijvoorbeeld met onze zachte lederlook stof!


2. Zonnige Kleuren

Een verfrissende verandering van de afgelopen jaren, de trendkleuren voor de lente/zomer 2023 zijn zonniger en vrolijker dan ooit tevoren. Pantone voorspelt een overvloed aan rood-oranje-achtige tinten, die de zomerse sfeer versterken. Van robijnrood tot perzik, van donkergeel tot zalmroze, bijna de helft van de kleuren neigt naar het oranje spectrum. Durf te spelen met deze levendige tinten en geef je garderobe een zomerse oppepper.

Wat dacht je van deze vrolijke print? Of ga voor deze uni stof!


3. Doorschijnende Stoffen

Transparantie is een belangrijke trend in 2023. Doorschijnende stoffen sieren de catwalks en zorgen voor een speelse en verleidelijke uitstraling. Combineer een doorschijnende blouse met een bandeau-top eronder voor een elegante maar gewaagde look. Deze trend geeft je de mogelijkheid om met gelaagdheid te experimenteren en geeft een luchtige touch aan je zomerse outfits. Wat dacht je van deze organza met speels bloemdessin?! Of deze romantische print als top!

4. Tierlantijnen

Tierlantijnen, ook bekend als ruches, zijn weer helemaal terug. Deze verfijnde versieringen voegen een vleugje romantiek toe aan je zomerse garderobe. Kies voor een jurk met ruches of een top met volumineuze mouwen voor een vrouwelijke en gracieuze uitstraling. Deze trend is veelzijdig en past bij zowel casual als formele gelegenheden.

5. Double Denim

Denim blijft een klassieker en in de zomer van 2023 zien we de opkomst van double denim. Durf denim op denim te dragen door een spijkerjack te combineren met een bijpassende jeans. Deze moeiteloze en stijlvolle look is geschikt voor elke gelegenheid en zal zeker een blijvende indruk achterlaten. Heb je onze denim collectie al ontdekt?  

6. Prints en Strepen

Zomerse prints en strepen zijn niet te missen in 2023. Ga voor bloemenprints, tropische motieven of levendige strepen om je zomergarderobe op te fleuren. Combineer verschillende prints voor een gedurfde mix-and-match look die de zonnige dagen weerspiegelt.

Met deze stof maak je een gewaagde doorschijnende blouse mét strepen!

7. Metallic en Glinsterende Effecten

Geef jezelf een glamoureuze update met metallic en glinsterende stoffen. Van glinsterende jurken tot metallic accessoires, deze trend voegt een vleugje schittering toe aan je zomerse ensemble. Perfect voor avondfeestjes en speciale gelegenheden. Met deze waterproof stof krijg je zowel rondom als ín het zwembad die zomervibes!

8. Let’s go retro

De jaren ’80 maken een sterke comeback met vintage geïnspireerde stijlen. Denk aan oversized blazers, opvallende schoudervullingen en kleurrijke prints. Combineer deze retro elementen met moderne stukken voor een eigentijdse uitstraling die teruggrijpt naar de gloriedagen van de mode. Wat dacht je van deze ‘retro balls’, exclusief ontworpen en gemaakt voor Polytex Stoffen?

9. Zwemmen in Stijl

Peepholes en rugdecolletés zijn niet alleen bestemd voor dat leuke jurkje of schattige topje, deze gewaagde trend is ook doorgedrongen tot de wereld van swimwear. Deze badpakken trend zorgt in eerste instantie voor interessante tan lines, maar biedt ook veelzijdige opties voor de ultieme capsule-vakantiegarderobe. Hoe? Draag je badpak ’s avonds als een elegante dinnertop. Combineer het met een stijlvol rokje, voeg wat versieringen toe aan je oren en trek een knappe hak aan: et voilà, je bent helemaal klaar om aan te schuiven. Steel de show met een van onze neon badstoffen!

Al met al draait de zomer van 2023 om grenzeloze creativiteit.
Laat je fantasie de vrije loop en omarm de sprankelende vibes van deze zomerse trends!