Onze top 5 kwaliteiten!

Denim, katoen, modal, linnen, wol, zijde, flanel, bamboe, viscose…de keuze is reuze! Hoe weet je nou welke stof te kiezen? Gelukkig weten we bij Polytex Stoffen alles over stoffen en delen hierna graag onze top 5 kwaliteiten met je!

Bamboe

Op nummer 1 staat bamboe! Een duurzame stof en daarom geliefd binnen de zelfmaakmode. Bamboe is het snelst groeiende gras ter wereld, heeft bijna geen water nodig en pesticiden zijn ook overbodig. Niet alleen is deze stof geschikt voor mensen met een gevoelige huid, omdat hij zacht, comfortabel en luchtdoorlatend is. Bamboe is daarnaast ook antibacterieel en hypoallergeen en hoeft hierdoor niet heter gewassen te worden dan 30 graden. Ook zeer geschikt dus voor kinderen en zelfs baby’s! Een bamboe stof wordt gemaakt volgens het viscose proces. Van het bamboe hout wordt een stroperige organische vloeistof gemaakt en deze wordt omgezet in garen. 

Op zoek naar een leuke bamboe stof? Wat dacht je van een jersey, french terry, twill of een geweven bamboe kwaliteit? 

Viscose & Viscose EcoVero

Op zoek naar een koele stof voor het volgende zomerjurkje? Dan is viscose een goede optie. Viscose is op veel manieren toepasbaar door zijn souplesse en wordt gemaakt van houtvezels. 

Mocht je op zoek zijn naar een milieuvriendelijke variant, dan heb je ook nog viscose EcoVero van het bedrijf Lenzing. Hierbij is de houtpulp die gebruikt wordt tijdens het productieproces afkomstig van duurzame gecertificeerde bossen. 

Bekijk hier onze viscose stoffen en EcoVero stoffen. 

Modal
Op nummer 3 staat modal! Ook deze stof wordt net als viscose gemaakt van houtpulp, met het verschil dat bij modal nog een extra stap in het productieproces volgt waardoor de stof nog sterker wordt, vocht nog beter kan worden opgenomen en de stof tevens zachter aanvoelt. Als finishing touch heeft modal een mooie glans, valt mooi en is op vrijwel elke watertemperatuur te wassen.

Onze populairste stof is de high quality modal jogging. Een hoogwaardige interlock die perfect is voor loungewear, maar ook voor nette trui. 

Bekijk hier alle modal stoffen van Polytex Stoffen.

Lyocell (Tencel)
Zodra de temperaturen omhoog gaan, ben je bij lyocell aan het juiste adres! Deze stof is niet alleen hypoallergeen maar draagt daarnaast ook prettig door z’n zachtheid, luchtdoorlatendheid en bovendien voelt de stof koel aan op de huid.
Lyocell wordt net als viscose en modal gemaakt van houtpulp, maar er worden minder chemische middelen gebruikt waardoor het nog milieuvriendelijker is dan viscose. Ook wordt lyocell altijd gemaakt van houtsnippers die afkomstig zijn van de eucalyptus- of beukenboom.

Ook lyocell is verkrijgbaar in een milieuvriendelijke en duurzame variant, namelijk Tencel. Doordat het productieproces vrijwel gesloten is, wordt er weinig tot geen afval geproduceerd en blijft de geproduceerde verontreiniging beperkt. Tencel wordt op de markt gebruikt door het bedrijf Lenzing.   

Ben je al bekend met onze tencel denim? Deze super zachte denim, met en zonder stretch, valt elegant en soepel met een lichte glans. De stof is ademend en droogt snel. Dit zijn al onze lyocell en tencel stoffen. 

Katoen
Uiteraard kan katoen niet ontbreken in dit lijstje. Al jarenlang populair en toepasselijk voor allerlei doeleinden; shirts, overhemden, truien, shorts, een leuk zomerjurkje en zelfs ondergoed. Uitstekend luchtdoorlaatbaar, zacht op de huid en te wassen op diverse temperaturen tot wel 90 graden!

Wij verkopen meer dan 700 stoffen met katoen. Onze standaard stof is een jogging 997241 met bijpassende boordstof 997242. Bij onze eigen merken stoffen wordt altijd gebruikgemaakt van ‘combed compact cotton’ oftewel ‘gekamde compacte katoen’. Voor het spinnen worden de garens gekamd. Hierdoor wordt het garen soepeler en zachter. Ook zorgt het ervoor dat er geen pluisjes ontstaan na het wassen.

Heb je vragen over een van deze stoffen of ben je op zoek naar iets anders maar weet je niet zo goed wat? We helpen je graag! 

sales@polytexstoffen.com